AKTUALITETE

Anglia jep dritën jeshile për botën: Vak.sina kundër COVI.D-19 do të jetë gati këtë muaj!

Një mjeke në Angli ka dhënë një lajm të mirë për të gjithë botën. Me tone të sigurta, Dr Melanie Saville ka deklaruar se va.ksina e ko.ronavi.rusit të ri, COVI.D-19 mund të jetë e disponueshme në janar të 2021. Mjekja ka deklaruar se fillimisht vaksina do të aplikohet tek personat më të rr.ezikuar, fillimisht tek mjekët dhe tek të prekurit, duke vazhduar pastaj në masë,shiko pamjet e meposhtme

Firma që po punon për vak sinën ka marrë 210 milion fonde të ndihmës në Mbretërinë e Bashkuar pas një samiti virtual G20, dhe po financon 8 prova vak sinimi në nivel global.

Rikujtojmë se në Britaninë e Madhe janë prekur 22,141 njerëz, ndër to edhe kryeministri Boris Johnson, dhe vik tima janë shënuar 1,408 njerëz.

Burimi: Daily Star| Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania