AKTUALITETE

Donika Gërvalla, LDK-së: Ma.shtrim, nuk i hamë mar.rëzirat! Vetëm ky person mund të jetë kandidat për kryeministër

Lidhja Demokratike e Kosovës, së bashku me Nismës Socialdemokrate dhe AKR-në, pritet të formojnë qeverinë e re të Kosovës brenda një jave.

LDK-ja sot ka vendosur të emërojë si kandidat për kryeministër Avdullah Hoti, duke anashkaluar Vjosa Osmanin, që ishte kandidate për kryeministre në zgjedhjet e tetorit të kaluar.

Me këtë vendim të LDK-së nuk po pajtohet as ish-kryetarja e degës së LDK-së në Gjermani Donika Gërvalla, përcjell Bota sot.

Ajo ka thënë se e vetmja kandidate legjitime për kryeministër nga LDK-ja deri në zgjedhjet e reja, është Vjosa Osmani, pasi ka marrë besimin e qytetarëve.

Gërvalla ka kr itikuar LDK-në për koa licione joparimore në dëm të saj dhe të qytetarëve.

Sipas saj, leg jitimitetin për kryeministër nuk e jep Hashim Thaçi, por vota e sovranit.