AKTUALITETE

E gjithe bota merre nje lajm te mire.Mjeket ne Spanje zbulojne vaksinen qe sheron ko ronavi rusin

Nje lajm i mire vjene nga Spanja ku nje burrë i cili ishte i inf ektuar nga ko ronov irusi, eshte shëruar me një trajtim që përdoret për pacientët me HIV.Dhe kjo te ndryshoj rrjedhen e te infe ktuarve.

Kjo ngjarje është shënuar në spitalin Virgen del Rocio në Seville ku edhe po bëhet eksperimentimi i trajtimin kundër vir usit.

Numri i te inf ektuarve ne Spanje ka arritur ne 171 persona të infe ktuar me ko ronavir usin.

Por sipas raportimeve jane sheruar mbi 60 pacient.

Ekspertët thonë se ky medikament është përdorur kryesisht për të trajtuar personat me HIV dhe SI DA për më shumë se një dekadë

. Shef i repartit të sëm undjeve infe ktive në spitalin Ramón y Cajal të Madridit, Santiago Moreno, u shpreh se ‘SARS-CoV-2 është në disa aspekte shumë i ngjashëm me HIV’.

Ai u shpreh: “Rezultatet e deritanishme, sa i përket përdorjes së tij kundra koro naviru sit, janë shpresëdhënëse.” Gjithsesi, shkencëtarët spanjollë u shprehën se edhe pse rezultatet janë pozitive, kjo nuk do të thotë se ky medikament mund të funksionojë për të gjithë pacientët njëlloj.