AKTUALITETE

I riu shfaqet në ceremoninë e fune ralit të tij, tr.onditen familjarët

Banorët e fshatit Godmiaha në Kenia, u tr.onditën kur një 38-vjeçar që ata besuan se kishte v de kur dhe ishte gati të va rrosej u rishfaq në ceremoninë e tij të funeralit, për të konfirmuar se ai nuk kishte vd ekur.

Kennedy Olwa u zhduk nga shtëpia rreth dy dekada më parë dhe kështu kur mbërriti lajmi se ai kishte vde kur nga sëm undja e pazbuluar dhe eshtrat e tij u transferuan në morgun e spitalit nga policia, familja shpejt shkoi në morg për të mbledhur trupin për va rrosje.

Shefi i policia tha se familja me të vërtetë ishte informuar për vde kjen e djalit të tyre, pas së cilës disa persona u dërguan në mort për të zbuluar nëse personi që u mor atje nga policia ishte Olwa.

Pasi e panë trupin, anëtarët e familjes ishin të bindur se ishte trupi i djalit të tyre Olëa, kështu që ata bënë njoftimin për vde kjen nëpërmjet radios.

38-vjeçari dëgjoi në radiot lokale lajmin për vde kjen e tij shkoi në shtëpi për të informuar familjen se ai është akoma gjallë, për të ndaluar marrëveshjet e panevojshme dhe të kushtueshme funeralit.

Kur e panë, u bë e qartë se trupi që kishin mbledhur nga morgu i përkiste dikujt tjetër. Incidentet e familjeve që mbledhin trupa të gabuar nga morgu apo edhe va rrosin një person të gabuar nuk janë të reja në Kenia.

Në fillim të vitit 2018, një burrë 35 vjeç u kthye në shtëpi për të prishur planet përfundimtare për va rrosjen e tij.