AKTUALITETE

LAJM I MIRE NGA GJERMANIA : Mjeku shqiptar : 90% e të infe.ktuarve e kaluan kor.onavi.rusin pa ndihmë mjekësore

Teksa e gjithë Shqipëria është në izoluar si pasojë e masave kufizuese të marra nga autoritetet për menaxhiminin e situatës nga kor.onavi.rusi, një mjek shqiptar në Gjermani, ka dhënë një lajm të mirë.

Fahri Beqa me origjinë nga Kosova, i cili punon si mjek internist dhe kar diolog prej 12 vitesh në Berlin ka treguar se 90% e pacientëve të inf.ektuar me Cov.id-19 në Gjermani e kanë kaluar vir.usin pa marrë asnjë ndihmë mjekësore.

Këtë lajm ai e ka bërë të ditur përmes një statusi në rrjetet sociale, ku shprehet se shumica e pacientëve s’kanë pasur nevojë për mjekim, pasi e kanë kaluar pa pasoja kor.onavi.rusin.

Ai ka dhënë edhe disa këshilla për t’u mbrojtur nga kor.onavir.usi, ku thekson se duhet duhet të shmanget me patjetër përdorimi i Ibuprufenit/

Më tej, Beqa thotë se ata persona që kanë një familjar të sëmurë kronik, duhet të krijojnë distancën e nevojshme prej tyre, në mënyrë që ata të jenë të mbrojtur.

Ai ka dhënë edhe lajmin e mirë se pak orë më parë shkencëtarët kanë arritur të zbërthejnë ko.ronavir.usin, dhe ka nisur fillimi i suksesshëm i fazës së parë të testimit të vak.sinës në laborator. Në fazat e tjera do të fillojë testimi edhe te njerëzit, për të përcaktuar efektivitetin e saj.