AKTUALITETE

Ne qoftese ju keni kete bime tek shtepia, atehere ju keni ne te njejten kohe far.macine ne shtepi

Rozmarina është bimë shumëvjeçare me gjethe të holla, të forta e të përthyera paksa në qendër. Në pjesën e sipërme një e gjelbër e shndritshme ndërsa në të poshtmen është e bardhë në gri. Lulet ngjyrë blu çelin nga janari deri në maj.

Degët e gjethet nisin të mblidhen që nga janari, përgjatë gjithë verës e deri në maj. Prandaj edhe e shohim rozmarinën shpesh të pranishme në tregun e fshatarëve, në këto kohë. Është stimulues në raste lodhjeje të madhe dhe st.re.si. Ndihmon në rastet kur tretja është e ngadaltë.

Lehtëson kolesterolin si dhe ndihmon shumë në pro.ble.met e mëlçisë. Parandalon shfaqjen e dhi.mbj.eve si dhe i lehtëson ato. Përdorimin më të shpejtë të rozmarinës, së paku në Shqipëri, e gjejmë te tavat me patate por në fakt janë të shumta recetat ku mund të përdoret, sidomos te mishi i kuq dhe i bardhë, për t’i aromatizuar.