AKTUALITETE

Personi i parë që merr vak.sinën kundër koro.naci.rusit

Studiuesit në SHBA kanë nisur përdorimin eksperimental të një vaks inë kundër kor onaviru sit.

Vak sina është krijuar në kohë rekorde pas shp ërthimit të viru sit nga Kina derisa është përdorur në vullnetarë.

“Ne të gjithë ndihemi të pafuqishëm. Kjo është një mundësi e madhe për mua për të bërë diçka në këtë drejtim”, tha Jennifer Haller, 43 vjeçe nga Seattle, e cila mori vaks inën.

Ajo është nënë e dy adoleshentëve dhe ‘ata mendojnë që është gjë e mirë” që ajo u bë pjesë e studimit.

Vaksina do të testohet në 45 vullnetarë.

Dhjetëra ekipe të hulumtuesve në mbarë botën janë duke bërë të pamundurën që të prodhojnë vak sinën kundër COVI D-19, që po vazhdon të përhapet me shpejtësi të madhe nëpër botë.